tisdag 12 juli 2016

Espressoglass!

Glass är sÃ¥ himla gott, och hemmagjord gör det hela ännu bättre! 



Man kan göra den med (nästan) vilken smak man vill, laktosfri och framför allt så vet man vad den innehåller.

Kvällens gäster älskar kaffe, så vad passar bättre än en espressoglass?
Den uppskattades av gästerna, men själv tycker jag den blev lite för kornig. Kommer att sila den ett par gånger till nästa gång. För smaken var perfekt, och jag kommer definitivt göra den igen!

Grädde, mjölk, ägg, socker och kaffebönor. Mer behövs inte!

Receptet är en blandning av flera, men grunden kommer från Roy Fares.

Recept
500 gram mjölk 3%
500 gram grädde
120 gram äggulor
210 gram rörsocker
55 gram malda espressobönor
(ger ca 2 liter)

Koka upp mjölk, grädde och espressobönorna. Alt sÃ¥ kan man ha lite större bitar som är lättare att sila bort senare. 
Ta bort frÃ¥n värme och lÃ¥t dra minst 15 minuter. 

Under tiden sÃ¥ vispar du äggulor och socker poröst. 

När mjölkblandningen dragit klart, sila och häll detta över ägg-sockerblandningen och blandas ordentligt i blandaren. 

LÃ¥t svalna i kylen, gärna över natten. 
Eventuellt silas detta en gÃ¥ng till. 
Sedan körs glassen i glassmaskinen och fÃ¥r frysas nÃ¥gra timmar. 

Supergott att servera hallinmaränger till!

Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar